June 18, 2017

Turul Gurguiatu (MountainBike)

Sâmbătă – 17 iunie 2017 am organizat, în premieră, evenimentul TURUL GURGUIATU – primul tur organizat public pe două roți pe drumul forestier Belia – Gurguiata, cu plecare din stațiunea Breaza, prin satul Ghioșești – orașul Comarnic și până în comuna Talea, cu întoarcere la Breaza.

Traseul cuprinde 4 porțiuni:

A. Breaza – Ghioșești, care se desfășoară pe bulevardul principal din Breaza de Sus, apoi în coborâre prin cartierul Gura Beliei și pe marginea râului Prahova până în satul Ghioșești.

B. Ghioșești – în urcare pe asfalt prin minunatul sat Ghioșești ce aparține de orașul Comarnic.

C. Drumul forestier Belia – Gurguiata, pe la poalele Vf. Pleșuva (1255 m)și pe la granița unde se îmbină pădurea de fag cu cea de brad, care îmbracă Muntele Gurguiatu, cu al său vârf de 1339 m.

D. Valea Beliei – Talea, porțiune de orientare la finalul drumului forestier, în urcuș către satul Talea.

Mulțumim pe această cale tuturor participanților.

În filmarea de mai jos vă prezentăm porțiunile B – Ghioșești și C – Drumul forestier Belia – Gurguiata din orașul Comarnic, porțiuni dintr-o zonă geografică de trecere către Parcul Natural Bucegi, meleaguri de vis cu un potențial extraordinar turistic. Dacă vorbim despre vârful Pleșuva, vorbim despre un loc încărcat istoric unde profesorul Jean Alexandre Vaillant a înfipt pentru prima dată tricolorul. De asemenea, Muntele Gurguiatu reprezintă o zonă bogată din punct de vedere al faunei și al florei.

https://www.youtube.com/watch?v=2QEaWYIW2x4

Turul Gurguiatu