June 11, 2017

TRANSHUMANȚA – DINCOLO DE PĂMÂNT

MESAJ IMPORTANT (VINERI 23 IUNIE 2017):

NE CEREM SCUZE dar TRANSHUMANȚA SE AMÂNĂ

Am fost sunați acum (VINERI 23 IUNIE 2017 ora 16:38), PE ULTIMA SUTĂ DE METRI, comunicându-ni-se că în urma unei ședințe la APIA, astăzi la prânz, a fost stabilit (programat) un control din partea acestora în zilele de luni și marți la toate stânele.

Astfel, oițele nu or să poată pleca până atunci.

Cu tristețe, ne pare foarte rău, mai ales că am tot amânat, ba din cauza vremii, ba din alte varii motive strict referitoare la tematica drumeției.

Din păcate aceste aspecte nu țin de noi – ECOTREKKER.

WEEKENDUL ACESTA (24-25 iunie 2017) VOM MENȚINE DRUMEȚIA PE ACELAȘI ITINERARIU, CU ÎNNOPTARE LA CORT. SÂMBĂTĂ: BREAZA – SECĂRIA
DUMINICĂ: SECĂRIA – SORICA (AZUGA)
RUGĂM CONFIRMARE PENTRU PARTICIPARE LA NUMĂRUL 0726898778 SAU PRIN MESAJ PE FB

VĂ MULȚUMIM.

 ————————————————————–

„Ciobanii trăiesc într-un alt timp. Într-un timp cvasi-cosmic. Poate să sune pretenţios, dar eu cred că ăsta e adevărul. Timpul lor nu are legătură cu timpul nostru. Ei trăiesc după un calendar cu adevărat solar. Momentul în care se trezesc, momentul în care mulg oile, momentele în care spală oile, spre exemplu toamna sau pleacă la drum sau se întorc de la drum, toate sunt în funcţie de natură. Pleacă la drum dacă în locul unde vor ajunge s-a încălzit, de exemplu, sau a crescut iarba”,

ne spune artistul vizual Dragoș Lumpan, inițiatorul proiectului Ultima Transhumanță (http://transhumance.ro/)

transhumanta-1 transhumanta-2 transhumanta-3 transhumanta-4 transhumanta-5 transhumanta-6 transhumanta-7 transhumanta-8 transhumanta-9

 Link facebook: https://www.facebook.com/events/1476266662405701/

Contact: ghid de turism Sergio Peștișanu (Ecotrekker): 0726898778

Plecatul oilor depinde de starea vremii din acele zile. Inițial, am luat în calcul ORIENTATIV jumătatea lunii IUNIE.

– –

Data/ Program:

1. Sâmbătă (24 iunie 2017) Drumeție Breaza – Secăria

Înnoptare la cort

2. Duminică (25 iunie 2017) Transhumanță Munții Baiului (Secăria – Sorica)

Ora întâlnirii:

– Brezenilor, ne întâlnim sâmbătă dimineața la ora 08.30 în fața Primăriei Breaza.
– Drumeților, care veniți în stațiunea noastră, ne întâlnim la ora 09.00 la gara Breaza, hc.

Despre drumeție:

Drumeția per total necesită un nivel mediu de pregătire fizică. Ținând cont că timpul este de partea noastră, în prima zi de sâmbătă, asemenea a doua zi când vom porni prin Munții Baiului cu oițele (pas lent), sunt cert convins că și cei cu un nivel de pregătire novice se vor descurca de minune. Ținem cont că în drumeție vor participa și copii, chiar de 4 ani, iar popasurile ne vor fi la îndemână pe tot parcursul itinerariului.

Distanța, atât în prima zi cât și în a doua zi este aproximativ egală (16-18km), ținând cont și de diferențele de nivel. A doua zi se merge la pas întins pe platoul Munților Baiului.

Consider drumeția acceptabilă din toate punctele de vedere.

Întoarcerea:

Întoarcerea în București din transhumanță va avea loc duminică seară din Azuga.

Posibilitate: Tren CFR – IR 1538 / Azuga 21.04 – București Nord 22:54

Preconizăm că o să ajungem în Azuga duminică după amiază, cu timp îndeajuns pentru a prinde orice tren după ora 19.00.

Cine dorește are posibilitatea de a înnopta la cort și în seara de duminică înspre luni, lângă stâna amenajată din Sorica (Azuga).

Alte detalii:

1. Cine sosește în stațiunea Breaza (Prahova) de vineri dupăamiază (seară) are posibilitatea cazării GRATUITE la căsuța cabană a ghidului de turism – unul dintre organizatorii evenimentului. [6 locuri disponibile pentru cazare ]

2. Înnoptarea la cort în Secăria după drumeția pe meleaguri de sâmbătă spre duminică dimineață, atunci când vom porni în transhumanță cu oițele prin Munții Baiului presupune echipamentul necesar auxiliar cortului (izopren, sac de dormit etc.). Cine nu posedă izopren sau sac de dormit este rugat să ne anunțe din timp pentru a i se oferi tot confortul necesar și asigura cere lipsă.

  • – –
ECOTREKKER promovează Sportul pentru Toți, contribuind la dezvoltarea gustului pentru DRUMEȚIE și își dorește, în același timp, să incite și să stimuleze pe toți vilegiaturiștii la descoperirea cu alți ochi a potențialului turistic al minunatei noastre stațiuni, BREAZA, cât și a întregii zone VALEA PRAHOVEI. Evenimentele și drumețiile noastre sunt GRATUITE, nicidecum contra cost, căci ceea ce noi am conștientizat cu ajutorul experiențelor proprii considerăm că trebuie împărțit, cu drag, cu dumneavoastră, natura fiind la îndemâna tuturor, iar aceasta nu necesită decât bun simț, voință și disciplină.