November 22, 2016

Sergio Alexandru Peștișanu

A avut-o profesoară de educație fizică și sport în clasele primare, la Școala Generală nr. 45 din București, pe exploratoarea română Uca Marinescu.

A absolvit Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” – promoția 2002, secția informatică și Facultatea de Educație Fizică și Sport (cursuri de zi, 4 ani) – specializarea baschet, în cadrul Universității Spiru Haret. A obținut a doua specializare, cea de antrenor la disciplina Culturism și Fitness, în cadrul Centrului Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor. Este instructor de fitness muscular (Federația Română Sportul pentru Toți), atestat în Focused Touch Shiatsu de către Asociația Română de Masaj Terapeutic și specialist în Reiki – Usui Shiki Ryoho. Este ghid de turism în stațiunea Breaza și împrejurimi.

22752845_1772919206080927_1299287841_n

În 2010 pleacă pentru prima dată pe continentul African, în Arusha, Mto Wa Mmbu, Moshi – Tanganyika, unde petrece timp alături de Maasai și localnici, cât și în Oceanul Indian, unde explorează coasta de nord a insulei Zanzibar.

tanzania

În 2011, 11 martie, în ziua când cel de-al patrulea cel mai mare cutremur înregistrat vreodată (Tōhoku) a lovit coasta Japoniei, pleacă în insula Noua Guinee, unde cu amabilitatea lui Max Ammer, olandezul care de mai bine de 20 de ani lucrează la conservarea Parcului Marin Raja Ampat, explorează cea mai bogată biodiversitate marină de pe planetă, participând la peste 10 scufundări în apele Oceanului Pacific. (jungla Irian Jaya – West Papua)

westpapua

În ianuarie 2012 pleacă într-o expediție solitară în inima pădurii tropicale din Kalimantan (Borneo), traversând la pas, din sud-est către nord-vest Parcul Național Kayan Mentarang, localizat la granița dintre Indonezia și Malaezia. Expediția a fost posibilă cu amalibitatea nativilor Dayak, alături de care a petrecut mai bine de două săptămâni. (jungla indoneziană Borneo – Kalimantan)

borneo

În luna iulie, a aceluiași an, pleacă pe continentul Sud American, în Manaus – Brazilia, unde alături de Carlos Damasceno Jaguarul explorează Rezervația Biologică Cueiras în Amazon. (jungla amazoniană – Brazilia)

amazon

La întoarcere pe continentul European urcă la 2506 metrii pe Pedraforca, în Pirineii Spaniei.

Se odihnește pe parcursul anotimpului rece la Breaza, iar la începutul primăverii anului 2013, împreună cu David Neacșu, liderul primei expediții românești pe Everest, și 4 membrii ai Asociației Oxigen cucerește vârful Margherita (5109m) – Muntele Rwenzori, sau Muntele Lunii, în nordul Ugandei, primul cincimiar cu obiectivul de a cartografia un nou traseu de escaladare a ghețarului Stanley. (jungla Africii ecuatoriale – Congo – Uganda)

uganda1

Locuiește în Breaza, stațiune care l-a înrădăcinat până la cele mai adânci sentimente.