November 22, 2016

Sergio Alexandru Peștișanu

M-am născut în București ascultând povești la plăcile de vinil electrecord. Explorarea universului dimprejur a luat amploare pentru mine la Breaza, pe ale cărei uliți mi-am petrecut întreaga copilăria. La școală am fost foarte activ și prezent mai ales în weekenduri, atunci când toată lumea (generații) se întâlnea în curtea liceului (Caragiale) și crea amintiri frumoase prin rotație la panoul de baschet, de dimineață și până seara târziu.

În clasele primare (Școala 45), orele de educație fizică și sport le făceam cu  Uca (profesor, exploratoarea română Uca Marinescu).

Am cochetat cu sportul de mic, ani buni (înot la bazin la Floreasca cu domnul Nistor, Tang Soo Do cu Ștefan Stroie etc.), mai pe întreaga durată a învățăturii (fitness în liceu, impulsionat de către doamna kinetoterapeut Ovezea) ca să mă trezesc în cele din urmă absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport (baschet – 4 ani/zi) și antrenor la disciplina Culturism și Fitness în cadrul Centrului Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor (+ instructor de fitness muscular la Federația Română Sportul pentru Toți).

Semnificativ în viața mea a fost faptul că la finele anului 2011 m-am mutat pe meleagurile brezene, în casa în care am copilărit și mi-am petrecut vacanțele de vară.

Mai puțin relevant este faptul că de-a lungul timpului am mai umblat pe ici pe colo prin junglă (jungla Irian Jaya – West Papua/ jungla indoneziană Borneo – Kalimantan/ jungla amazoniană Columbia – Brazilia, jungla Africii ecuatoriale Congo – Uganda) și am cucerit, la începutul primăverii anului 2013, un cincimiar (5109m Vf. Margherita/ Rwenzori/ Stanley Glacier) alături de David Neacșu (liderul primei expediții românești pe Everest).

Am efectuat zeci de hoinăreli și drumeții de documentare pe meleaguri, în urma cărora, ca și ghid de turism în stațiune, am organizat public evenimente Ecotrekker de drumeție (GRATUITE), de-a lungul ultimilor trei ani (2016-2018) – 17 la număr prin Breaza și împrejurimi/ 20 la număr pe munte + câteva ediții Mari Hoinăreli.

22752845_1772919206080927_1299287841_n

Am scris două cărți dedicate stațiunii Breaza și locuitorilor săi “Breaza. Drumeție și Cunoaștere.” și “Breaza. Drumeție și Camaraderie Temerară”.