May 15, 2017

Provița de Sus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cu primirea călduroasă a domnului Primar Ovidiu Movileanu al comunei Provița de Sus, comună care cuprinde satele Izvoru, Plaiu, Provița de Sus și Valea Bradului, în colaborare cu domnul Cristian Dumitrașcu, la a cărui stână din Valea Bradului am făcut popas în drumețiile organizate în Ocina de Jos, prin Vârful Treistei către Cabana lui Stelică vânătorul din Vâlceaua Pietrei, Ecotrekker începe promovarea turistică a acestei minunate zone.

Fiind inițiatorii evenimentelor de DRUMEȚIE organizate public în zonă, atât în Breaza (per total), cât nu numai, avem astfel oportunitatea să dăm startul unui viitor documentar despre trasee de drumeție prin comuna Provița de Sus.

 

Fântâna Chiovenci - Poiana Stânii

 

= La data de 23.05.2017, împreună cu domnul Cristian Dumitrascu (Stână la Nea Cristi) am continuat documentația despre comuna Provița de Sus, începând cu o plimbare prin centrul comunei pentru a lua notițe despre monumentele aflate în zonă și am urcat Valea Poienii către Vârful În Anini, de unde la stânga drumul duce către Șchiopota, iar la dreapta către Puturosu, ca apoi să purcedem la pas pe următoarele itinerarii:

Traseul A. Intrarea în satul Izvoru (Provița de Sus) dinspre plantația de meri a Fermei Borungoci (de pe pantele estice ale Dealului Corneanca) – – locul unde Râul Provița primește pe partea stângă pârâul Târsa – Fântâna Chiovenci

Traseul B. Stână La Nea Cristi (satul Valea Bradului) – Vâlceaua Râpa Tisii – Islazul Chițoaica – Islazul lui Ilie – Poiana Stânii