November 9, 2016

PROIECT “Dați-mi un capac”

“DAȚI-MI UN CAPAC! De când nu ai mai dat cuiva un CAPAC? 😀 Acum ai posibilitatea să ajuți pe cineva dând un CAPAC. Capacele vor fi folosite la crearea unui desen ecologic la noi în Breaza, care va avea ca tematică protejarea mediului înconjurător. Dacă aveți posibilitatea să ajutați, contactați-mă printr-un mesaj pe facebook Cleaning Breaza. Vă mulțumesc. Puneți-le deoparte, eventual într-o pungă, fie ele de la sticlele de plastic, bidoane, borcane etc.. Nu le aruncați!! HELP & SHARE!!”

12941093_10209186179434667_1958363941_o

Așa am început în 2015….

“Eram în bucătărie și mă jucam cu niște capace de plastic, aranjându-le în diverse chipuri, punându-mi o groază de întrebări: De ce să aruncăm capacele de plastic?! Ce putem crea cu acestea?! Cum putem face rost de mai multe capace?! I-am spus prietenului meu, domnul George Sbana despre idee și așa am început să dezvoltăm proiectul, să ne organizăm și să împărtășim idea cu cei dragi.”

Sergio Peștișanu

Ne-am propus ca panoul să îl înfăptuim afară după ce strângem un număr minim de 1500 de capace colorate. Capacele de PET-uri de orice fel aveau să fie folosite pentru a crea din acestea un desen “ecologic”, care își propunea să aibă 3 puncte tematice: “Breaza”, “Ecologie” și “Reciclare”. Așa am și făcut!

“Am așteptat în fiecare zi de luni, timp de trei luni de zile, la ora 17.00 în fața Primăriei Breaza, unde sunt băncuțele pentru copii, lângă stația de maxi taxi (către Gura Beliei – Comarnic) SĂ PRIMIM CÂTE UN CAPAC!”

Sergio Peștișanu

Ghiozdanul cu acoperitoare de ploaie de culoare fosforescentă – galben a început să primească încet încet CAPACE. Când am strâns primele 527 de căpăcele am făcut și un TOP al acestora:

1. ALBASTRU
2. VERDE
3. ROSU
4. GALBEN
5. NEGRU
6. PORTOCALIU
7. GRI
8. ALB
9.DIVERSE

Când am ajuns la puțin peste 2000 de capace am spus: STOP COLECTARE – START CREARE DESEN ECOLOGIC.

Imaginea finală a panoului din capace, desenul cu mesaj ecologic nu ar fi prins viață fără viziunea și mâna artistului brezean Vlad Bălănoiu, alături de care am muncit timp de o săptămână continuu, cu drag și suflet, pentru a putea transmite mesajul nostru către brezeni, cât și întreaga PLANETĂ:

 CURĂȚENIA DĂ PULS NATURII!

Proiect Ecologic DATI-MI UN CAPAC