March 14, 2017

POVESTEA ECOTREKKER

logo-01

POVESTEA a început la BREAZA..

” ..tărâmul fermecat în care mi-am petrecut anii copilăriei (1984 – 1990) și, în timpul școlii, vacanțele de vară (1990 – 2002). De la Breaza am primit foarte multe, lucruri pe care copil fiind nu le conștientizam la vremea respectivă, dar Breaza a început să dea culoare vieții mele o dată cu stabilirea mea în localitate (2012). Anii trec iar cele ce s-au impregnat în adâncurile simțurilor mele au concretizat o îndatorire de a oferi la rândul meu un gând, o idee, o faptă care să ajute la înflorirea stațiunii.

      Așa am început, singur, să hoinăresc pe dealurile din împrejurimi, ghidat de o dorință înflăcărată de a cunoaște ce bucurii și tristeți, ce suișuri și coborâșuri ale vieții ascund acestea în taină. Bineînțeles, acest demers a trebuit să îi includă și pe toți prietenii care au venit la mine în vizită sau în concedii, pentru a se relaxa departe de agitația cotidiană. Astfel, încet încet, conform principiului de la mic la mare, de la apropiat la depărtat, zările s-au extins, iar informațiile au început să dea culoare împrejurărilor.

      Zecile de hoinăreli, efectuate în primii ani, străbătând la pas întreaga zonă pe care se întinde stațiunea noastră, cât și împrejurimile, mi-au deschis ochii să văd acest potențial bogat pe care ni-l oferă Breaza. Depinde doar de noi să ne aducem contribuția în a păstra și dezvolta acest potențial.”

Sergio Peștișanu

CLEANING BREAZA..

“.. a luat ființă la 19 decembrie 2014. Cu ideea de a te preocupa mediul înconjurător este ușor să magnetizezi, dar de la meditație și puterea gândului la fapte este cale lungă. Murdăria mi-a pus capac, fiind real dezgustat de gunoaiele întâlnite pe potecile dealurilor, așa că am ascultat impulsurile dragului meu prieten George Sbână și am explodat, să spunem așa, pe rețeaua de socializare facebook, prin crearea unei pagini cu gândul de a trezi din amorțeală bunul simț, demult uitat. După prima acțiune de ecologizare, unde tineri brezeni cu simțire față de natură și față de stațiunea în care locuiesc s-au alăturat inițiativei mele, fără de care toate cele săvârșite nu ar fi prins contur, lumea a reacționat, iar imaginile prezentate au fost întâmpinate cu laudă: <<Adio, superfluu! Bonjour, simplitate!>>. 

Așa am pornit la drum, iar de atunci identificarea zonelor afectate de deșeuri, acțiunile de ecologizare, postările/dezbaterile pentru a găsi soluții de rezolvare, demersurile administrative etc. au definit activitatea Cleaning Breaza.”

Sergio Peștișanu

ECOTREKKER..

“.. reprezintă drumețul ecologist, gata de a porni la drum, cu rădăcinile bunului simț bine înfipte în pământ, în contact permanent cu ceea ce se află împrejurul său. 

Hoinărerile mele solitare pe meleaguri (rambling) au devenit cu timpul adevărate drumeții (trekking), la care s-au alăturat, datorită evenimentelor gratuite organizate, cât mai mulți prieteni și turiști, pentru care mișcarea în aer liber și descoperirea acestor minunate meleaguri nu pot aduce decât satisfacții garantate.

Interacțiunea dintre organisme și mediul lor de viață mi-a atras atenția din start, iar acest lucru și-a lăsat amprenta și în denumirea ECOTREKKER.

Logo-ul nostru este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și prinde viață în ilustrația Ecotrekker care ne înfățișează raportul dintre mediul înconjurător și propria noastră vibrație existențială.

ilustratie_6

Ilustrație Ecotrekker (Desen: Cassander)

Ecotrekker promovează SPORTUL PENTRU TOȚI, contribuie la dezvoltarea gustului pentru DRUMEȚIE și își dorește, în același timp, să incite și să stimuleze pe toți vilegiaturiștii la descoperirea cu alți ochi a potențialului minunatei noastre stațiuni, cât și a întregii zone Valea Prahovei.”

Sergio Peștișanu

Povestea continuă cu ECOTREKKER OUTDOOR EVENTS, o asociație pentru BREAZA, deoarece..

OAMENII au nevoie de MIȘCARE,

VOLUNTARII au nevoie de proiecte în care SĂ SE IMPLICE,

NOI toti avem nevoie de SOCIALIZARE,

prin

EVENIMENTE IN AER LIBER.