April 25, 2019

EXPLORATIONS IN TROPICAL RAINFORESTS ON THE EQUATOR – 2019

Astăzi, 23.04.2019 au ieșit din tipografie primele exemplare ale cărții „Explorări în pădurile tropicale de pe linia Ecuatorului” scrisă de către Sergio Alexandru Peștișanu. (ISBN 978-606-979-150-9, editura Amanda Edit – Sinaia).

Despre „drumețul brezean” Sergio Alexandru Peștișanu veți descoperi mai multe citind și cele trei tomuri de carte ale sale: „Breaza. Drumeție și Cunoaștere” (2017), „Breaza. Drumeție și Camaraderie Temerară” (2018) și „Breaza. Drumeție și Pasiune” (2019), toate sub egida aceleiași edituri, sub umbrela protectoare a familiei Claudiu și Vasi Istrate fără de care nu ați fi putut cuprinde cu privirea acest manuscris.

„Aceste rânduri așternute pe hârtie s-au concretizat dintr-un impuls primit de la cei dragi.. Voi scrie despre expediții, despre dorința de a călători. Voi scrie pentru cei cărora gândul le zboară peste mări și țărmuri întru explorare.”

Autorul

Această carte se dorește a fi de folos tuturor celor care își propun să plece într-o expediție solitară, rezumându-se în schiță la elemente instructiv-educative evidențiate, de altfel, și în planșe grafice de-a lungul cuprinsului. Manuscrisul reprezintă o incursiune în junglele tropicale de la Ecuator, mai exact în: 

• pădurile de coastă est africane și pădurile de mangrove din Zanzibar,
• junglele papuașe și pădurile de mangrove din Papua,
• pădurile ecuatoriale veșnic verzi din Borneo,
• selva amazoniană,
• pădurea tropicală de foioase – pădurile de bambus și junglele montane din Rwenzori, Uganda,

cât și în apele Oceanului Indian și ale Oceanului Pacific, într-o multitudine de ecosisteme cu caractere distincte, adevărate păduri tropicale ale mărilor.

Cât de curând, cartea va putea fi răsfoită la Biblioteca Națională a României, iar achiziționarea acesteia se va efectua în librăriile din capitală și Sinaia.

Lansarea de carte va avea loc la Sinaia, iar succesiv în București va avea loc un vernisaj de expoziție foto și proiecție de film cu invitați speciali din lumea explorărilor.

Data și locul evenimentelor le vom posta sub formă de evenimente pe facebook.

Vă așteptăm cu drag!

„Călătoria începe în noi și nu se termină niciodată”