Tură de drumeţie pentru avansaţi „Breaza văzută cu alţi ochi”

Harta traseului
harta avansati

Traseul drumeţiei pentru avansaţi include următoarele 4 trasee:

1. Valea Târsei – Fagul Prinţesei
2. Abordare Gurga prin pădure, prin vest
3. Izvorul Sunătoarea – Vf. Ducului
4. Str. Cerbului – Vf. Ţigla.

Scopul drumeției:

Ca nişte adevăraţi creatori de itinerarii, cercetători ai naturii şi ai vieţii ne vom căli organismul şi întări sănătatea. Ne vom perfecţiona dibăcia în ale mersului, bucurându-ne de peisajul diversificat din staţiunea Breaza.

Vom parcurge un teren variat de la poteci prin poieni şi pădure, la albie de pârâu, asfalt şi cărări bătătorite de căruţă, cât şi pante accentuate ale versanţilor dealurilor

Echipamentul necesar:

Este OBLIGATORIU o ÎNCĂLŢĂMINTE adecvată IMPERMEABILĂ, iar ca rezervă o pereche de ciorapi.
Recomand ghete sau bocanci de munte pentru 3 sezoane ce prezintă membrană impermeabilă (ex Gore-Tex).
În cazul în care starea vremii se prognozează a fi frumoasă puteţi folosi şi o încălţăminte joasă de tip pantofi pentru alergare montană.

Mai ales în cazul în care se anunţă ploaie de scurtă durată recomand a se avea în sacul de spate o JACHETĂ IMPERMEABILĂ.

Printre obiectele necesare în drumeţie recomand: BIDONUL DE APĂ, căci este inadmisibil să cerem apă, în timpul popasului, de la ceilalţi drumeţi şi un PROSOP, eventual o batistă sau şerveţele.

La drum nu se pleacă flămând, dar nici cu senzaţia de prea sătul. Nu se iau decât alimente proaspete, bine răcite şi bine împachetate.

Este indicat să se ia măsline (sunt sărate şi au valoare caloric, adică 20% ulei), smochine, biscuiţi şi miere de albine (cu conţinut mare de glucide), jeleuri de fructe (care pe lângă glucide conţin şi vitamine) şi chiar tablete de glucoză (în loc de zahăr sau bomboane).

Mijloace de transport către stațiunea Breaza:

Cei care se trezesc devreme şi vin cu vestitul tren cfr de 6.23, cu plecare din gara București Nord, vor ajunge în gara Breaza hc în jurul orei 8.20. Încălzirea se face solitar în urcare pe serpentinele de la gară, cât şi pe scări. Se continuă la stânga, pe strada Gării, sau pe următoarea, anume strada Plevnei, având în faţă Crucea de pe dealul Gurga (743m), apoi în sus pe Bulevardul Republicii către centrul oraşului şi locul de plecare (START).

Ultimul tren CFR pleacă din gara Breaza hc la ora 20:06.

ATENȚIE:

Bolnavii de inimă, cei care au dese crize de sufocare, cei ce-și simt inima bătând sau au dureri în zona inimii NU VOR PLECA ÎN DRUMEȚIE FĂRĂ AVIZUL MEDICULUI.
Recomand cu strictețe să consultați un medic cardiolog înainte de a vă încumeta să participați la drumeție.

DACĂ A INTERVENIT CEVA, CARE VĂ ÎMPIEDICĂ SĂ PLECAŢI, ANUNŢAŢI DIN TIMP, MAI ALES DACĂ PARTICIPAŢI CU ECHIPAMENT COLECTIV. COLEGII DE DRUMEŢIE SE BAZEAZĂ PE DUMNEAVOASTRĂ AŞA CĂ NU ÎI ÎNCURCAŢI.


Tură de drumeție AVANSAȚI – 25 iunie 2016

Harta traseului parcurs:

13502839_1031776736860049_2994165876341895692_o.jpg

Album: https://www.facebook.com/991012770936446/photos/?tab=album&album_id=1030567530314303

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *