21 itinerarii de drumeție prin Breaza și împrejurimi

Tuturor turiștilor, fie aceștia novici într-ale mersului la pas sau drumeți pasionați, le prezint 21 de itinerarii de drumeție abordabile:

5 drumeții pe meleagurile stațiunii Breaza (o plimbare de după-amiază și 4 drumeții de o zi pentru nivelul mediu de pregătire) și

16 drumeții prin împrejurimi (14 drumeții de o zi pentru nivelul mediu de pregătire, o drumeție pentru nivelul avansat și o drumeție cu înnoptare la cort).

click pentru a descărca

formatul pdf al documentului

–> 21 ITINERARII DE DRUMETIE

 
 

Recomand drumeților să parcurgă mai întâi de toate aceste prim 5 drumeții menite să îi familiarizeze cu meleagurile brezene, apoi, rând pe rând, să abordeze variantele menționate cu font roșu în cadrul secțiunii ATENȚIE.

Faptul că aceste variante de itinerarii sunt NEMARCATE nu semnifică impracticabilitatea lor.

Doresc să îl stimulez astfel pe drumeț nu doar să urmeze orbește un marcaj turistic, ci să învețe să se documenteze temeinic în prealabil, cât și la fața locului, să folosească noțiunile de orientare în teren și singur să aibă plăcerea și satisfacția de a DESCOPERI BREAZA!!

Deși aceste variante sunt nemarcate, eu vin în ajutorul drumețului cu denumirea punctelor cheie, menționate în descrierea traseului, cu direcțiile de orientare, cât și cu imagini aferente acestora, suficient ca drumețul să dețină tot ceea ce are nevoie pentru a creiona singur, fictiv, HARTA GEOGRAFICĂ A ORAȘULUI BREAZA.

De abia după ce toate acestea vor fi parcurse la pas drumeții ambițioși pot descoperi și alte zone cheie de pe meleagurile brezene, zone menționate în cele trei tomuri de carte ale drumețului brezean și ghidului local Sergio Peștișanu, printre care voi menționa:

1. Valea Căruntei spre Pădurea Cheia Proviței

2. Valea cu Apă spre Pădurea Valea Morii

3. Vf. „Hai-” Ducului dinspre Izvorul Sunătoarea

4. Drumul Caprelor dinspre Dealul Vrăbiești

Între timp, toți drumeții sosiți pe meleagurile noastre pot evada și prin împrejurimi și, astfel, să se aventureze în mai toate direcțiile posibile.

 

O sursă de documentare, în plus, o reprezintă website-ul dedicat stațiunii Breaza și împrejurimilor: http://ecotrekker.org/. Drumeții vor putea găsi o trimitere către HARTA GOOGLE INTERACTIVĂ A ORAȘULUI BREAZA (BREAZA INTERACTIVE MAP), hărțile traseelor de drumeție din Breaza, cât și albumele cu poze din toate drumețiile de documentare ale ghidului local, cât și cele aferente evenimentelor publice gratuite organizate.

Ca bază de cunoaștere a acestor meleaguri stau cele trei tomuri de carte ale drumețului brezean Sergio Peștișanu, anume: „BREAZA. DRUMEȚIE ȘI CUNOAȘTERE” (2017), „BREAZA. DRUMEȚIE ȘI CAMARADERIE TEMERARĂ” (2018), „BREAZA. DRUMEȚIE ȘI PASIUNE” (2019).

 

NU UITAȚI LEGEA CELOR „5 P”:

PREGĂTIREA PUTERNICĂ

PREVINE PRESTAȚIA PROASTĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *