Câinii Vagabonzi sau.. Liberi?!

De-a lungul ultimei perioade am auzit multe păreri referitoare la câinii liberi de pe străzi. O să le împărtășim cu dumneavoastră, și suntem convinși ca multe vă sunt foarte cunoscute.
Oamenii au opinii diferite, astfel:
a) “- Să ii ia domne odată pe toți de pe străzi că ne-am săturat de ei!!!”
b) “- Lumea nu mai iubește animalele maică, d-asta sunt libere pe străzi!!!”
c) “- Îi ține lumea pe la blocuri și le dă de mâncare… îi ascunde de hingheri când vin!. Lasă o mizerie.. și își fac nevoile peste tot.”
d) “- Sunt cuminți domne.. mai apără de hoți.”
e) “- Ce vrei domne să moară de foame? Matale ți-ai abandona copilul pe stradă?”
f) “- Să amenajeze și un loc special în parc să poți să iți lași câinele liber din lesă.”
g) “-Primăria domne.. se înmulțesc pe zi ce trece!!!”
h) “- Mușcă domne, sunt ai naibii. Pe nevastă-mea era să o ia unu de picior acu câteva zile. Dacă avea rabie sau mai știu eu ce boală!! Nu-i de ajuns să dai cu spirt. Tre’ sa mergi la doctor.. altă belea!!”
i) “-Îi aduce lumea de prin alte locuri și îi abandonează aici. Niște animale!!”

Părerea noastră este următoarea:

Aceștia cu siguranță nu ar trebui sa umble liberi pe străzi, ținând cont de riscurile existente, atât pentru ei (pot fi accidentați de mașini), cât și pentru noi (lasă mizerie împrăștiind gunoaie, pot avea și transmite boli, ce-i drept rareori dar mușcă și pot crea o reacție de neîncredere, frică etc.) mai ales la adresa copiilor.
Câinele este primul animal domestic, un risc asumat, și totodată unul dintre cei mai buni prieteni ai omului. Lumea iubește câinii, dar oamenii nu mai au timpul necesar să se preocupe de aceștia, fiind mereu antrenați în agitația ritmului de existență. Astfel, multe patrupede ajung abandonate sau părăsite în diverse locuri. Este evident că lumea nu îi poate adopta pe toți, astfel instituțiile specializate ar trebui să conceapă un plan de a curăța imaginea orașelor de “fantomele câinilor vagabonzi”.

Dumneavoastră cum credeți că ar trebui procedat în cazul câinilor liberi, care se află pe străzi și își găsesc adăpost pe ici colo?

[Avem rugămintea de a ne respecta cu toții, reciproc, remarcile și de a dezbate pașnic acest subiect, cu scopul de a găsi o soluție în această privință.]

Va prezentam un articol ce evidențiază o problema reală a celor nevăzători în privința câinilor liberi:

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/citeste-mesajul-unui-nevazator-catre–babele-miloase–care-hranesc-maidanezi-245787

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *