August 2, 2017

Breaza. Drumeție și Cunoaștere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astăzi – 21.12.2017 🕔 a ieșit din tipografie cartea 📗 “Breaza. Drumeție și cunoaștere.” scrisă de către Sergio Alexandru Peștișanu. (ISBN 978-606-979-046-5, editura Amanda Edit – Sinaia).

Mulțumim familiei Claudiu și Vasi Istrate pentru ajutorul acordat din partea editurii și a răbdării de care a dat dovadă asupra manuscrisului.

Autorul își dorește ca frumusețea acestor meleaguri să o aducă aproape în percepție prin prisma propriilor experiențe și interacțiuni izvorâte din dragostea față de natură. În cinstea cărților precedente apărute despre Breaza – adevărate monografii și cărți de vizită ale orașului, scrise de către Matei Stăncioiu și colectivul, acesta vine cu o actualizare sistematizată în imagini 📸, o completare plină de culoare, un filtru ochilor pentru a ne îndrepta atenția către ceea ce ne oferă zona superioară a Văii Prahovei a vremurilor noastre.

Rândurile așternute pe hârtie ✏️ sunt o călăuză pentru tânărul drumeț și o chemare, atât pentru a descoperi stațiunea Breaza, cât și pentru a se regăsi pe sine, lucru pe care natura dimprejur îl înlesnește până la cele mai adânci sentimente.

Această carte este dedicată stațiunii Breaza și locuitorilor ei.

– – –

  “Cartea a luat naștere în urma zecilor de hoinăreli pe meleagurile noastre. Am așternut pe hârtie cuvinte care au prins viață ascultând tainele, asprimile și mângâierile, frumusețile și clocotișurile care se ascund în dealurile care ne împresură, asemeni simțirilor din sufletul omului. Breaza nu înseamnă numai Parcul Brâncoveanu, Crucea de pe Gurga sau Conacul Toma Cantacuzino.  Breaza nu este doar amintirea dulcei copilării. Breaza reprezintă pământul în care rădăcinile noastre prind viață.  Să ne amintim ce ne oferă Breaza, anume: liniște, întremare, fortificare și zbor gândurilor și celor ce trăiesc, din obișnuință cu obloanele trase.” – Sergio Peștișanu