August 2, 2017

Cartea “BREAZA. DRUMEȚIE ȘI CUNOAȘTERE”

CARTEA VA IEȘI DIN TIPOGRAFIE LA ÎNCEPUTUL LUNII DECEMBRIE 2017, IAR LA SCURT TIMP DUPĂ ACEASTA VA AVEA LOC LANSAREA ÎN CADRU PRIVAT ALĂTURI DE IUBITORII STAȚIUNII BREAZA, PRIETENI ȘI DRUMEȚI CE POARTĂ ÎN SIMȚIRE TAINELE ACESTOR MELEAGURI.

LANSAREA OFICIALĂ VA AVEA LOC ÎN LUNA IANUARIE 2018

ALĂTURI DE CENTRUL CULTURAL ION MANOLESCU DIN BREAZA.

– – –

 Subsemnatul, Sergio Alexandru Peștișanu am scris o minunată carte despre Breaza.

 Cartea a luat naștere în urma zecilor de hoinăreli pe meleagurile noastre.

 Am așternut pe hârtie cuvinte care au prins viață ascultând tainele, asprimile și mângâierile, frumusețile și clocotișurile care se ascund în dealurile care ne împresură, asemeni simțirilor din sufletul omului.

 Breaza nu înseamnă numai Parcul Brâncoveanu, Crucea de pe Gurga sau Conacul Toma Cantacuzino.

 Breaza nu este doar amintirea dulcei copilării.

 Breaza reprezintă pământul în care rădăcinile noastre prind viață.

 Să ne amintim ce ne oferă Breaza, anume: liniște, întremare, fortificare și zbor gândurilor și celor ce trăiesc, din obișnuință cu obloanele trase.

 Visez să îmi unesc numele cu al orașului în care trăiesc.

 Vreau să stimulez pe toți vilegiaturiștii la descoperirea cu alți ochi a potențialului turistic al minunatei zone superioare a Văii Prahovei și să contribui la dezvoltarea gustului pentru drumeție.

 Frumusețea acestor locuri o aduc aproape în percepție prin prisma propriilor experiențe și interacțiuni izvorâte din dragostea față de natură.

 Eu vin cu o actualizare sistematizată în imagini, o completare plină de culoare, un filtru ochilor pentru a vă îndrepta atenția către ceea ce ne oferă zona superioară a Văii Prahovei a vremurilor noastre.

 Această carte este dedicată stațiunii Breaza și locuitorilor ei.